Clicky

KRC Waregem 2 - 3 KSV Rumbeke

Wedstrijd Dames op zaterdag 2 maart 2024 om 19:30

Verslag wedstrijd

Op deze druilige zaterdagavond besloten we naar het Mirakelstadion om RAC Waregem feest te geven. We verwachten een lastige wedstrijd tegen een heel jeugdig en enthousiaste ploeg. ( gem leeftijd 19jr ). Thuis winnen we gemakkelijk met 2-0 maar vergeleken met de heenwedstrijd waren nu nog maar 6 van de 15 speelsters er toen bij in de selectie.

In de openingsfase was er meteen veel druk naar voor van de KSVR Ladies met een eerste poging van Axelle Deschodt in de 3' , haar schot aan de rand van de 16 meter ging maar net voorlangs. In de 10' gezamenlijke Lize op rechts Flore knap diep en die beheerst ras voor de centraal opduikende Shana Bettens (0-1). Op het kwartier verdubbelde diezelfde Shana de score door een platter van de keepster, die zou uit voetballen maar knullig de bal gewonnen, door te straffen. Na een corner counterde de thuisploeg peil snel via Vandenberghe, de vanop eigen helft vertrok en niet bij te houden was en vervolgens ook Lore het nakijken gaf (1-2). Halfweg de eerste helft strafte Flore bijna nieuw balverlies af maar de bal kon nog van de lijn gewerkt worden. De thuisploeg bleef met vuur spelen met hun terugspeel ballen op hun keeper. Op een nieuwe terugspeelbal zetten we andermaal een hoge druk en kon Femke Vansteelant nu profiteren om de 1-3 te scoren. (43'). Echter net voor rust terwijl we ons verrassen op een diepe bal, en al of niet buitenspel, kon de thuisploeg opnieuw de aansluitingstreffer aantekenen. Na een aantrekkelijke eerste helft stond het aan de rust 2-3 voor KSVR.

Het eerste doelgevaar in de tweede helft kwam van KSVR. Een bedrijvige Shana Bettens was dicht bij haar derde doelpunt, maar stuitte nu op een attente keeper. De korte daaropvolgende wel verslagen was maar de doelpaal bracht redding op het schot van Flore Huyghe. Verder zagen we een veel middenveldspel met weinig doelkansen tot gevolg. Het wachtte tot minuut 72 op nieuwe opwinding. De ingevallen Efleuri Depape werd diep gestuurd en ging op doel af maar werd net buiten de 16m foutief gestuit door de bezoekende goalie met een rode kaart als gevolg, de daaropvolgende volgende vrijetrap leverde geen gevaar op. Opschudding en paniek toen in minuut tachtig Tiëssa plots in elkaar zakte. Na goed twintig minuten staken beslisten we als groep de wedstrijd ondanks moeilijke omstandigheden toch verder uit te spelen (zo niet moest de match hoogstwaarschijnlijk herspeeld worden). Het waren nog lange onduidelijke minuten, maar na zelfs nog een korte lichtpanne hielden we stand. Eindstand 2-3.

Onze gedachten waren na deze mooie winst vooral bij ons speelster Tiëssa, waar het tussendoor gelukkig goed meegaat.